Pretraga kolekcija
Zidne pločice u kupatilu, kuhinji, pa i nekim drugim prostorijama nude brojne prednosti u odnosu na neke druge tehnike dekoracije i zaštite. Mi ćemo vam u tekstu navesti pet glavnih razloga zašto su zidne pločice dobar izbor za vaš dom.

  • Jednostavne su za održavanje

  • Otporne su na visoke temperature

  • Veoma su izdržljive

  • Izbor je praktično neograničen

  • Najprihvatljivija opcija po očuvanje životne sredine


Kada govorimo o renoviranju stana ili kuće, jedno od prvih pitanja koje se nameće jeste – šta da uradimo sa zidovima, kako da ih dekorišemo? Sada, kada su tapete ponovo u modi, uz razne tehnike bojenja zidova, upotreba keramičkih zidnih pločica možda vam nije ni pala na pamet.

U Balkania Ceramics nudimo zaista širok spektar keramičkih pločica najrazličitijih vrsta dizajna, završne obrade i cenovnog ranga, a mi ćemo vam reći nešto više o njihovim prednostima u odnosu na druge metode dekoracije zidova.

Zidne pločice su jednostavne za održavanje

Jedna od prednosti upotrebe keramičkih zidnih pločica je da su veoma jednostavne za čišćenje i održavanje. Ne morate čak ni da koristite brojna sredstva i teške hemikalije - jednostavno ih s vremena na vreme obrišite mekom vlažnom krpom kako bi zadržale sjaj.

Naravno, ukoliko ste postavili keramičke pločice na zidove vaše kuhinje ili kupatila, one mogu biti podložnije prljavštini i mrljama. Ali, njihovo čišćenje je jednostavno – dovoljno je malo tople vode i blagog deterdženta.

Siena zidne pločice

Otporne su na visoke temperature

Još jedna prednost upotrebe zidnih pločica jeste njihova otpornost na toplotu. Kuhinja, sa svim pratećim uređajima, može biti podložnija opasnosti od požara. Koristeći zidne pločice, predupredili biste takve situacije. Osim na toplotu, keramika je takođe veoma otporna na drastične promene temperature.

Terra zidne pločice

Zidne pločice su veoma izdržljive

Kada je u pitanju izgradnja kuće, renoviranje stana ili bilo koje prostorije u njemu, naravno da ćete birati materijale koji su dugotrajni. Prvi izbor neretko pada na keramičke pločice, jer su posebno proizvedene da traju dugo vremena, da mogu izdržati značajan pritisak i “saobraćaj” u kući, a takođe ne pucaju tako lako usled udarca.

Najprihvatljivija opcija po životnu sredinu

U današnje vreme, kada otpad postaje jedan od najvećih problema na svetu, svako od nas bi trebalo da se zapita kako može da donese smanjenju tog problema. Keramičke pločice su  jedna od ekološki prihvatljivih opcija. Na primer, tapete je teško održavati, a pored toga zahtevaju zamenu na određeni period.

Materijali potrebni za proizvodnju pločica se prilično lako iskopavaju i proizvode, što znači da se manje goriva sagoreva u procesu proizvodnje. Još jedna karakteristika keramičkih pločica je da se sastoje od recikliranih materijala, što dodatno minimizira njihov uticaj na životnu sredinu.

Izbor je praktično neograničen

Možda i najvažnija stavka, bez koje bi se retko ko odlučio na popločavanje zidova – izbor u pogledu dizajna, vrsta, završne obrade, veličine i cenovnog ranga je praktično neograničen. Kod nas u Balkania Ceramics, možete pronaći zidne pločice koje u potpunosti odgovaraju vašem ukusu ili budžetu.

Beverley zidne pločice


Materium Candy zidne pločice


Hekla Artic zidne pločice


Bilo da želite da metro pločicama dekorišete zid u kuhinji, da terrazzo pločicama želite da vaše kupatilo izgleda veće, ili pak da mermernim pločicama udahnete klasiku vašem domu – na pravom ste mestu!
9.4-Hekla-Artic