Pretraga kolekcija
Od Tadž Mahala do prostranih kuhinja luksuznih rezidencija i predvorja svetski poznatih hotela, mermer je tokom vekova zadržao svoju dominantnu poziciju u izboru materijala za podove. Širok izbor dizajna, dimenzija, završne obrade, uz neizostavnu lepotu i sofisticiranost, čini mermer jednom od najpopularnijih pločica, a evo i zašto!

Indah White mermerne pločice

Širok izbor mermernih pločica

Iako se mermer dobija prirodnim putem, to ne znači da je izbor u pogledu nijansi i dizajna ograničen. Naprotiv! Mermerne pločice su jedna od najzahvalnijih opcija kada je u pitanju dizajniranje vaše kuhinje, kupatila ili dnevne sobe. Bilo koju nijansu, dimenziju, završnu obradu izabrali, ono što je sigurno jeste da će mermerne pločice svakoj prostoriji udahnuti luksuz i eleganciju.

Praktičnost mermera

Iako ne moraju da budu hladni, mermerni podovi imaju reputaciju kao takvi. Mermer je odličan provodnik toplote, što ga čini savršenim izborom za kuće sa podnim grejanjem. Zamislite kako, u snežno zimsko jutro, hodate po toplom mermernom podu kupatila. Kombinacija mermernog poda i efiksanog podnog grejanja je veoma privlačna i održava toplotu čak i u hladnim jutarnjim mrazevima. Međutim, mermerni podovi su takođe praktični i tokom sunčanih i toplih leta. A s obzirom da se mermer leti ne zagreva, ima tendenciju da ostane hladan, što može pomoći vašem domu da ostane rashlađen tokom vrelog jula i avgusta.

Lakoća održavanja

Mermerne pločice su otporne na vodu i druge supstance sve dok se pravilno održavaju. Mermer se može jednostavno i brzo očistiti krpom i mlakom vodom, čak i bez teških hemikalija. U zavisnosti od odabrane nijanse, uglavnom nije teško uočiti prljavštinu, što je još jedan plus kada govorimo o lakoći održavanja!

Otpornost

Mermer je jedan od najizdržljivijih materijala, a kada govorimo o našim pločicama, one su otporne i na ogrebotine, naravno pod uslovom da se pravilno čiste i održavaju, posebno u delovima kuće ili stana koji trpe veliki “saobraćaj”. Još jedna fantastična prednost mermera je ta da eksperti za podove mogu čak i da ga ispoliraju do prvobitnog sjaja nakon mnogo godina upotrebe.

Sofisticiranost mermera

S obzirom da mermer odlikuje vrhunska završna obrada, koristi se u sobama za elegantan, raskošan izgled. Pošto mermer nije veštački dobijen, obrasci na svakoj pločici se malo razlikuju, dajući svakoj od njih jedinstven izgled.

Lenox kolekcija mermernih pločica


U Balkania Ceramics i našim maloprodajama ćete naći širok izbor mermernih pločica različitih dimenzija, dizajna, nijansi i završnih obrada. Pored toga, izbor je toliko veliki da sa sigurnošću možemo da tvrdimo da se uklapamo u gotovo svačiji budžet!
8.3