Pretraga kolekcija
Uređenje kuhinje kao glavnog mesta druženja i srca svakog doma, trebalo bi da bude inspirativan i kreativan proces, što za rezultat ima prostor smelog i prijatnog dizajna. Trendovi u uređenju kuhinje brzo se menjaju – od paleta boja i pločica do završnih obrada i uzoraka, a mi vam predstavljamo neke od najpopularnijih kuhinjskih trendova za 2023. godinu.

Svetle i smele palete boja

Prateći trenutni živahniji trend uređenja kuhinje, koji ne odstupa previše od maksimalizma, svetle i smele kuhinje se vraćaju – lepše nego ikad! Korišćenje vesele palete boja u kuhinju za cilj ima uvođenje što više svetlosti u prostor – od svetle mente do ružičastih detalja, nebo je granica kada je u pitanju uređenje kuhinje. Kolekcije koje se mogu savršeno uklopiti u kuhinju jarkih boja su naše Luken pločice, posebno kada se kombinuju sa crvenom bojom elemenata.

Kuhinjske pločice Luken Rose

Zelena boja za duh prirode

Elegantne nijanse zelene će posebno biti popularne u trendu uređenja kuhinje u 2023. godini. Predstavljaju sjajno rešenje kome čak ne nedostaje drugih detalja i boja. Svetli ili tamni tonovi odlično funkcionišu zajedno, dopunjujući jedan drugog do savršenstva, a koriseći neutralne nijanse fuga, daće novu dimenziju prostranosti vašoj kuhinji.

Možete kombinovati jednu nijansu na poleđini, a drugu na svojim ormarićima – kao što se ovde vidi pomoću naših Terra pločica u zelenoj boji.

Terra zelene pločice u kuhinji

Neutralne boje za smirenije uređenje kuhinje

Iako su boje i šarenilo trendi u svetu kuhinja u ovoj godini, opušteniji i mirniji prostori će takođe ostati popularan izbor dizajnera enterijera. Vezana za želju za stvaranjem utočišta kod kuće, neutralna paleta će stvoriti umirujući izgled i osećaj u domu. Jednostavni detalji sa teksturom i drveni kuhinjski nameštaj savršeni su za postavljanje na neutralnu pozadinu, donoseći osećaj udobnosti u prostor, pretvarajući ga u odlično mesto za druženje.

U maloprodajama sa kojima Balkania Ceramics sarađuje, nudimo razne kuhinjske pločice koje će podstaći ovaj opuštajući trend, poput predivnih kolekcije Aruma Nacar i Meraki pločica, što je još jedan trend koji smo uz pomoć naših brojnih kolekcija predstavili domaćem tržištu.

Aruma Nacar u kuhinji


Meraki kolekcija pločica u kuhinji
Aruma-Nacar-1-1-scaled