Pretraga kolekcija
Terazzo podovi su počeli da se koriste u Veneciji, u Italiji, sredinom 15. veka, kada su italijanski građevinski radnici odlučili da ponovo iskoriste ostatke mermera za dizajniranje sopstvenih terasa. Smislili su naziv „teraco“, što na italijanskom jeziku znači „terasa“, a označava metodu koja je u osnovi postavljala ostatke mermera jedan pored drugog na podlogu od glinenog maltera.

Istorija izrade terazzo pločica

Industrija terazza se, naravno, razvijala vekovima. Kreiranje ovog stila starog sveta postalo je mnogo lakše kasnih 1920-ih, pronalaskom električnih brusilica i drugih električnih alata. Konačno, 1960-ih i 1970-ih na scenu je stupio terazzo na bazi epoksida. Ova moderna metoda pružila je više raznolikosti u boji, drugačiju debljinu i bržu ugradnju u poređenju sa tradicionalnim terazzo kamenom na bazi cementa.

Višegodišnji favorit za podove, kako zbog svog izgleda, tako i zbog lakoće primene, Terrazzo se poslednjih godina vratio u enterijer sa zapanjujućim uspehom. Sada se njegovi šareni efekti mogu naći ne samo na podovima, već i na zidovima, kuhinjskim pločama, lavaboima.

Goldoni kolekcija

Goldoni kolekcija pločica inspirisana je upravo podovima koji su pre više od 600 godina bili korišćeni za popločavanje terasa koje su okruživale kuće. Tradicionalni i pažljivi terazzo sa suptilnim sjajnim efektima svakoj pločici daju realističnost, predstavljen je u kompletnom asortimanu rektifikovanih keramičkih pločica. Ova kolekcija pločica dimenzija 60x120cm kombinuje terazzo izgled sa vrhunskim kvalitetom i izdržljivošću keramike.

Goldoni kolekcija dolazi u tri različite boje terazzo pločica - Bianco, Crema i Grigio. Uz svaku od njih, dostupna je i Opera Matte, dekorativna pločica koja je inspirisana dekontekstualizacijom samog terazza, korišćenjem cementa. Opera Matte je pločica koja će definitivno uneti svežinu i dinamiku u svaki prostor.

Dekorativna terazzo pločica Opera Matte terazzo


Goldoni kolekcija na jedinstven način kombinuje moderan i klasičan izgled, kreativnost i eleganciju. Idealna su za kreiranje modernih zidova i podova, ali i drugih površina u kuhinji, kupatilu i dnevnoj sobi, uskoro će biti dostupna u maloprodajama sa kojima Balkania Ceramics sarađuje.
5.1-Goldoni