Pretraga kolekcija
Renoviranje kuhinje je jedan od zahtevnijih, ali i inspirativnijih procesa prilikom uređenja doma. Treba dobro razmisliti gde postaviti kuhinjske elemente, koju boju odabrati, kakve kuhinjske kupiti i gde ih postaviti. Ali, jedan od najvažnijih delova prilikom renoviranja kuhinje jeste odabir stila enterijera, a samim tim i kuhinjskih pločica.

Sigurni smo da će mnoge keramičke pločice u nekoj meri ili u potpunosti zadovoljiti vaše estetske standarde, ali postoji još nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pre same kupovine pločica.

Raspored kuhinje

Prvi korak pri renoviranju jeste samo planiranje izgleda kuhinje i položaja svih elemenata. Kada odredite gde ćete postaviti sudoperu, šporet, frižider i ostalu tehniku i aparate, vrlo lako ćete odlučiti gde postaviti pločice. Nekada su se kuhinjske pločice postavljale od linije poda pa sve do visećih delova, ali ta praksa polako izlazi iz mode, što predstavlja olakšanje za budžet i samim tim omogućava odabir pločica višeg cenovnog ranga.

Stil kuhinje

Odabir stila enterijera je ključan faktor u procesu renoviranja kuhinje. Bilo da volite moderan stil, industrijski, retro, klasičan ili ste ljubitelj tzv. vintage stila, Balkania Ceramics nudi veliki izbor kuhinjskih pločica. Naravno, najvažnije je da slušate sebe i ne potpadate mnogo pod uticaj influensera ili časopisa. Ipak se renoviranje kuhinje ne radi svake godine!

Vrsta pločica

Postoji nekoliko podela koje pločice klasifikuju u zavisnosti od mesta ugradnje, sastava, načina proizvodnje, oblika i veličine, završne obrade itd, a vaš zadatak je samo da pažljivo birate. Zidnim pločicama nije mesto na podu, na prvom mestu zbog izdržljivosti, klizanja i trenja, ali i otpornosti na vlagu i hemikalije za održavanje.

Oblik i veličina pločice su najvažniji iz estetskih razloga. Ako imate malu kuhinju, birajte pločice velikih formata koje zahtevaju minimalne linije za fugiranje i čine prostor vizuelno većim, kao na primer kolekcija Medici Gold.

Pločice velikog formata


Još jedan savet – ako u kuhinji nemate dovoljno prirodne svetlosti, birajte svetle pločice, poput kolekcija Alsacia ili Aruma Crema.

Svetle pločice za kuhinju - Alsacia


Svetle pločice za kuhinju - Aruma Crema

Razmišljajte o budžetu

Cena kuhinjskih pločica može varirati značajno, opet u zavisnosti od vrste – mesta ugradnje, načina proizvodnje, pa i oblika i veličine. S obzirom da se kuhinja ne renovira često, veoma je važno da keramičke i granitne pločice budu visokog kvaliteta. S druge strane, kakav god da vam je budžet, pločice iz Balkania Ceramics su odličan izbor, jer iz Španije uvozi keramiku isključivo prve klase. Kod nas ćete naći širok asortiman pločica, koje će sigurno zadovoljiti vaše estetske standarde i uklopiti se u budžet.

Tako da, renoviranje kuhinje može da počne!
Balkania-Ceramics-Aruma-Crema