Pretraga kolekcija
Kada birate kuhinjske podne pločice, postoji mnogo različitih načina da budete kreativni. Možete da ugradite zidne elemente, napravite pregradne zidove ukoliko imate veliku kuhinju ili postavite pločice sa uzorkom, tako da - mnogo opcija treba da uzmete u obzir kada planirate renoviranje kuhinje. Dakle, da bismo vam pomogli da dobijete neke ideje kako najbolje da isplanirate izgled kuhinjskog poda, pišemo o nekim trendovima za koje smo primetili da dobijaju na popularnosti i za koje mislimo da ni vas neće ostaviti ravnodušnim!

Sive podne pločice

Uvek smo bili ljubitelji sivih podnih pločica za kuhinjski pod, a sada primećujemo i prilično veliki trend prodaje sivih kolekcija. Naše obrazloženje za preporuku je da je siva tako neutralna boja da je lako spojiti druge boje sa njom, što je čini sasvim sigurnim izborom ako prepravljate svoju kuhinju. Postoji vrlo malo boja koje ne idu uz sivu, tako da možete biti prilično avanturistički kada pokušavate da odlučite. Obično preporučujemo svetlije boje sa sivim, tako da vaše sobe izgledaju svetlije i prostranije. Naša Marble Art Grey je odličan primer univerzalne sive pločice, savršeno se stapa sa tamnijim bojama poput crne mat, ali takođe dopunjuje lepu krem ili belu.

Još jedna velika prednost postavljanja ovih podnih pločica u kuhinji je ta što je siva dovoljno tamna da sakrije mrlje od hrane i prljavštine, ali dovoljno svetla da znate gde da očistite kada gledate izbliza.

Opšte pravilo je da mat pločice idu na pod, to je zato što njihove teksturirane površine nude stepen protiv klizanja. S obzirom da se u kuhinji neretko dešavaju prskanja vode tokom kuvanja ili čišćenja, rizik od povreda je povećan.

Mermer

Svi vole mermer - oduvek je postojala velika potražnja za njim i skoro uvek je u trendu. Izgleda lepo, dobro se slaže sa mnogim drugim bojama i postoji mnogo različitih nijansi koje možete izabrati. Nema mnogo boja koje ne idu uz belu, pa biste mogli da napravite lep kontrast između svetlog i tamnog. Ili možete izabrati svetli mermer koji ćete ukolopiti sa belim zidovima, kao što je naša kolekcija Medici Gold.

Ono što treba da imate na umu jeste da sa mermerom treba rukovati pažljivo, jer ako u prostoriji ima previše boja, to može učiniti da dizajn deluje prenatrpano.

Mermerne pločice velikog formata: Medici Gold

Bež podovi u kuhinji

Ne možete pogrešiti sa bež podovima - to je još jedan primer neutralne univerzalne boje, uz pomoć koje možete stvoriti neke zaista prijatan rustični prostor, ukoliko uvedete neke druge tamnije zemljane tonove poput braonkaste. Ili možete da učinite sobu živopisnom dodavanjem svetlijih boja kao što je bela kako bi vaš dizajn bio elegantan i jednostavan. Naša Artan pločica je odličan primer neutralnosti bež boje, nije previše svetla, ali ni previše tamna, što omogućava da se izbegne neslaganje boja.

Kolekcija Artan

Podne pločice sa uzorcima

Želite modernu kuhinju? Onda su pločice sa uzorkom pravi put za vas. Sa mnogo različitih uzoraka koje možete izabrati, sigurno ćete pronaći dizajn koji volite. Zahvaljujući nizu boja koje se često nalaze u njihovom dizajnu, možete ih koristiti kao osnovu za izgradnju estetike u vašoj kuhinji, zasnivajući boje zidova ili nameštaja oko njih. Naša Greda pločica je odličan primer privlačnog dizajna, a naša Mojacar pločica i njene plave šeme će definitivno skrenuti pažnju.
WhatsApp-Image-2023-06-15-at-10.39.59