Pretraga kolekcija
Kada birate pločice za tuš kabine, važno je uzeti u obzir kako estetske, tako i funkcionalne faktore. Evo nekoliko saveta za odabir pločica koje će biti istovremeno lepe i funkcionalne.

Podne pločice za tuš kabine

Kada govorimo o podnim pločicama za tuš kabine, isto važi kao i za celo kupatilo - pre svega bi trebalo da odaberete neklizajuće pločice. Takođe, birajte pločice visokog kvaliteta koje su otporne na vlagu i lako se održavaju. Keramičke pločice su često dobar izbor jer su izdržljive i vodootporne.

Materijal pločica za tuš kabine

Kada je u pitanju materijal podnih pločica za kupatilo, najbolji izbor jesu svakako granitne pločice koje su najizdržljivije pločice. Granit je prirodni kamen koji je veoma izdržljiv i otporan na habanje. Otporne su na vlagu i neće se oštetiti od učestalog kontakta sa vodom. To ih čini idealnim za podnu površinu u tuš kabini. Prednost granitnih pločice jeste što dolaze u različitim bojama i teksturama, što vam omogućava da pronađete pločice koje odgovaraju estetici vašeg kupatila. Dodatni benefit je taj što su granitne pločice hipoalergijske i ne zadržavaju prašinu ili alergene, što je posebno važno za osobe sa alergijama.

Naravno, pored standardnih granitnih pločica koje se koriste za popločavanje poda tuš kabine, pločice imitacije mermera, terazza, travertine ili nekog drugog kamena, takođe mogu biti pogodan izbor. Na primer, sa našim mermernim pločicama Marshall Gold, koje u svojoj kolekciji imaju reljefne i dekor pločice koje se mogu koristiti kao zidne pločice u tuš kabini, uz podne bele sa zlatnim venama, nećete pogrešiti.

Marshall Gold mermerne pločice

Dizajn













Savet o odabiru dizajna pločica i uzimanju u obzir različitih faktora je veoma važan prilikom uređenja malog kupatila. Evo nekoliko ključnih tačaka koje treba razmotriti:

  1. Stil i preferencije: Prvo i najvažnije, odaberite dizajn pločica koji vam se sviđa i koji se uklapa u vaš ukus. Kupatilo je lični prostor, pa je važno da vam se svidi izgled pločica.

  2. Veličina kupatila: U manjim kupatilima, svetlije nijanse pločica često čine čuda. Reflektovanje svetla od svetlih pločica može vizuelno povećati prostor i stvoriti osećaj prostranosti.

  3. Dimenzije pločica: Razmotrite dimenzije pločica u odnosu na veličinu vašeg kupatila. U manjim prostorima, manje pločice mogu izgledati bolje, dok veće pločice često bolje odgovaraju većim kupatilima.

  4. Oblik pločica: Takođe, razmislite o obliku pločica. Kvadratne i pravougaone pločice su uobičajene, ali različiti oblici, poput šestougla ili riblje kosti, mogu dodati novu vizuelnu dimenziju.

  5. Boja: Pored svetlih nijansi, razmotrite kontrastne akcente. Na primer, možete koristiti svetle pločice za većinu površine, a zatim dodati kontrastne tamnije pločice za akcente ili detalje.

  6. Održavanje: Svetle pločice su često lakše za održavanje jer se na njima manje primećuju mrlje i tragovi vode. To može biti važno u svakodnevnom održavanju kupatila.

  7. Usklađivanje sa ostatkom enterijera: Pločice treba da se usklade sa ostatkom enterijera, uključujući boje zidova, sanitarije, i druge elemente. Harmonija u dizajnu stvara prijatan ambijent.

  8. Savet stručnjaka: Ako niste sigurni kako da izaberete pločice koje će najbolje odgovarati vašem kupatilu, razmislite o angažovanju stručnjaka za dizajn enterijera ili prodavaca pločica koji vam mogu pružiti savete i sugestije.


Pametan izbor pločica će vam pomoći da stvorite funkcionalno, lepo i estetski privlačno kupatilo koje odražava vaš stil i odgovara prostoru koji imate na raspolaganju.












Zidne pločice za tuš kabine

Izbor zidnih pločica za tuš kabine nudi neograničene mogućnosti za kreativan dizajn. Važno je da se usmerite na estetski izgled koji vam se sviđa, ali i na funkcionalnost. Kao i kod podnih pločica, zidne pločice bi trebalo da budu lake za održavanje, da se na njima ne vidi kamenac i naravno, da budu što izdržljivije.

Odlična stvar je što je izbor keramike za tuš kabine praktično neograničen. Možete se odlučiti za granitne podne pločice i staviti ih na zid. Možete napraviti kontrast tako što ćete na pločice imitacije drveta na zidove tuš kabine postaviti svetle, neutralne keramičke pločice napravljene od bele paste. Ukoliko ste ipak, ljubitelji skandinavskog stila, savetujemo da pogledate našu kolekciju Concrete Beige uparenu sa Alhambra podnim pločicama, kao jedan od primera savršenog kupatila.

Concrete Beige kolekcija

Pločice u Balkania Ceramics

U maloprodajama sa kojima Balkania Ceramics sarađuje, pločice za tuš kabine nudimo u raznim oblicima, veličinama, nijansama, prilagođene vašim potrebama renoviranja. Naš kompletan asortiman možete pogledati na našem veb-sajtu, ali i na našoj Instagram stranici.
6.2-Concrete-Beige-scaled