Pretraga kolekcija
Uključivanje prirodnih elemenata u naše domove postaje sve popularniji trend u svetu, ali i na našem tržištu. Postoji nekoliko načina da se to uradi uz pomoć prirodnih paleta boja ili ukrašavanjem prostora sobnim biljkama. Ono što takođe možete da uradite kako biste uspostavili suptilniju vezu sa prirodom na elegantan način jeste da postavite pločice imitacije kamena u neku od prostorija.

Pločice od prirodnog kamena poznate su po svojoj izdržljivosti i jedinstvenom izgledu, ali se često prodaju po višoj ceni. Na sreću, postoje alternative kao što su keramčke pločice imitacije kamena koje mogu ponuditi isti izgled prirodnog kamena, ali po daleko povoljnijim cenama. Vrsta pločice koju izaberete zavisiće od stvari kao što su površina vašeg doma gde želite da postavite pločice imitacije kamena, estetika, odnosno stil enterijera koji vam se dopada, ali i njihova cena. Sa druge strane, one pružaju širok spektar primena - pločice imitacije kamena može postaviti i na podove, dekorisati zidove ili noseće stubove, pa čak i radne ploče.

Pločice imitacija kamena na zidu

Pločice imitacija kamena su sjajno rešenje za glavni problem dizajnera enterijera kada u stanu imate noseće stubove koje ne biste smeli da rušite i pomerate. Tada na scenu stupaju ove pločice, jer glavno pravilo u dizajnu enterijera glasi – kada nešto ne možeš da sakriješ, istakni ga!

Sa druge strane, ukoliko biste ove pločice postavili u kuhinji ili kupatilu, kolekcije koje imitiraju kamen uz neutralniju, mat završnu obradu poput kolekcije Montblanc Marfil pružiće nenametljiviji izgled. Sjajniji kamen u boji poput imitacije granita u kolekciji Canyon može prostoriji obezbediti dramatičan kontrast. Kolaž imitacije grubo rezanog kamen u kolekciji Turku Mix takođe može dodati divnu teksturu i dimenziju ukrasnim površinama ili zidnim pločicama.

Montblanc Marfil

Podne pločice koje imitiraju kamen

Kada je u pitanju pod, da li ćete koristiti prirodni kamen ili slične keramičke pločice zavisiće od nekoliko faktora. Keramičke pločice su tvrđe, otpornije na klizanje i daće ujednačeniji izgled prostoriji. Prirodni kamen poput mermera ili travertina, iako je izdržljiv, porozniji je i zahteva kvalitetnu i konstantnu zaštitu od mrlja i drugih oštećenja.

Kada govorimo o dizajnu i estetici, keramičke pločice koje imitiraju kamen su sjajno rešenje za eksterijere – balkone, terase, bašte, poput naše kolekcije Cartago.

Cartago kolekcija


Uz širok izbor prvoklasnih španskih pločica Balkania Ceramics po nižim cenama, možete pronaći savršene pločice koje će odgovarati najrazličitijim stilovima enterijera. Posetite našu Instagram stranicu i veb-sajt kako biste saznali više o nama i našoj kompletnoj ponudi pločica.
WhatsApp-Image-2023-08-28-at-21.05.28