Pretraga kolekcija
Ukoliko ste ljubitelj klasičnog stila i elegantne jednostavnosti, metro pločice mogu biti savršen izbor za vaš dom. Pričamo o svemu što treba da znate o metro pločicama, zašto su metro pločice postale tako popularne i kako ih možete iskoristiti za stvaranje prelepog enterijera.

Šta su metro pločice?

Metro pločice prvi put su se pojavile u pariskom metro sistemu početkom 20. veka. Njihov jednostavan i funkcionalan dizajn brzo je privukao pažnju i ubrzo su postale popularne i u domovima. Ove pločice su obično pravougaonog oblika, sa dimenzijama 7,5 cm x 15 cm, i često dolaze u beloj boji sa crnim fugnama, ali se mogu naći u različitim bojama i nijansama.

Metro keramičke pločice

Zašto odabrati metro pločice?

Postoji nekoliko razloga zašto biste trebali razmisliti o korišćenju metro pločica u svom domu:

  1. Klasičan izgled: Metro pločice su sinonim za klasičan, vintidž izgled. Njihov šarm nikada ne izlazi iz mode i dodaju dašak elegancije svakom prostoru.

  2. Vizuelna ekspanzija: Zbog svojih karakterističnih dimenzija i uzorka postavljanja sa pomakom, ove pločice mogu vizuelno proširiti prostor, čineći ga većim nego što jeste.

  3. Jednostavno održavanje: Dovoljno je prebrisati ih vlažnom krpom.

  4. Univerzalna upotreba: One nisu rezervisane samo za kuhinje i kupatila. Možete ih koristiti u bilo kojoj prostoriji, uključujući dnevni boravak, hodnik ili trpezariju.


Ideje za korišćenje metro pločica

Metro pločice se mogu koristiti na različite načine kako biste postigli željeni izgled u svom domu. Evo nekoliko ideja:

  1. Kuhinja: Savršene su za stvaranje klasičnog backsplash-a. Možete ih postaviti horizontalno ili vertikalno, sa ili bez kontrastnih fugni.

  2. Kupatilo: Ova pločica je idealna za oblaganje tuš kabina, zidova i podova u kupatilu. Kombinacija bele pločice i crnih ili tamnijih fugni može stvoriti šik izgled.

  3. Hodnik: Postavite ih kao deo zidnog dekora u hodniku kako biste dodali dozu klasičnog stila i vizuelno proširili prostor.

  4. Trpezarija: Ove pločice mogu poslužiti kao izvanredan detalj na zidovima trpezarije, stvarajući sofisticiranu atmosferu za obroke.


Održavanje metro pločica

Održavanje ovih pločica je prilično jednostavno. Evo nekoliko saveta:

  1. Redovno brišite prašinu sa pločica pomoću meke četke ili krpe.

  2. Koristite blagi deterdžent i toplu vodu za čišćenje. Izbegavajte agresivne hemikalije koje mogu oštetiti površinu pločica.

  3. Periodično proveravajte fugne i popravite ih ako su oštećene ili zaprljane.


Zaključak

Metro pločice su pravi izbor za one koji traže klasičan izgled sa dozom šarma. Njihova svestranost i lako održavanje čine ih odličnim izborom za različite prostorije u vašem domu. Uz pravilno održavanje, metro pločice će zadržati svoj sjaj i lepotu godinama. Razmotrite njihovo korišćenje kako biste uneli eleganciju i klasičan stil u svoj prostor.

Balkania Ceramics pločice dolaze u raznim oblicima, veličinama i nijansama, prilagođene vašim potrebama renoviranja, bilo da su vam potrebne za kuhinju, dnevnu sobu, kupatilo, ili spoljne prostore poput terasa, balkona, dvorišta. Naš asortiman je dostupan širom Srbije putem maloprodajnih partnera sa kojima sarađujemo. Takođe, možete istražiti našu celokupnu ponudu na našem veb-sajtu, gde možete pronaći detaljne informacije o našim proizvodima. Ne zaboravite da nas pratite i na našoj Instagram stranici kako biste bili u toku sa najnovijim trendovima i inspiracijom za uređenje vašeg doma.
Metro-Blanco-pločice