Pretraga kolekcija
Mala dnevna soba je sve češće rešenje arhitekata koji projektuju stanove u velikim gradovima. Zbog toga vam predstavljamo četiri načina na koja svoju kompaktnu dnevnu sobu u stanu gde ste ograničeni prostorom i kvadraturom možete učiniti praktičnom i funkcionalnom.

Mala dnevna soba

Popunite prostor na najbolji način

Korišćenje ugaone garniture u obliku slova L u vašoj dnevnoj sobi uredno ispunjava pravi ugao sobe i čini sobu popunjenom, ali naravno - u dobrom smislu. Štaviše, velika ugaona garnitura je dodatni prostor za sedenje koji je odličan kada želite da organizujete kućnu žurku i pozovete celo društvo na zajedničko gledanje utakmice ili filma. Naravno, pazite da izaberete sofu koja se estetski dobro uklapa u vašu sobu i ne izgleda preveliko.

Mala dnevna soba je idealna za mix&match

Ako nemate mogućnost da stavite veći nameštaj u svoju dnevnu sobu, unesite malo živosti mešanjem boja. Nameštaj različitih stilova je veliki trend u svetu i jedna je od najpopularnijih ideja za kompaktne dnevne sobe. Dodartna ideja - dekorativne zidne pločice za dnevnu sobu, kao na slici, mogu uneti potpuno novu atmosferu u vašem domu.

Iskoristite neiskorišćene prostore

Naravno, nećete svoju dnevnu sobu popuniti samo sofama i foteljama. Umesto toga, potražite inovativne ideje pomoću kojih možete iskoristiti prostor koji je prazan ili nedovoljno iskorišćen. Ubacite biljku, police za knjige ili klub sto na koji ćete staviti neku dekoraciju.

Multufunkcionalnost je rešenje

Mala dnevna soba može preko noći postati i soba za goste, ukoliko ste ljubitelji kauča na razvlačenje. Takođe, umesto direktno na zid, TV možete postaviti na policu koja će imati fioke i komode, kako biste dobili još mesta za odlaganje, a vaša mala dnevna soba će i dalje izgledati veoma organizovano i uredno.

Kompaktan dnevni boravak može biti ozbiljan izazov kada govorimo o dizajnu enterijera. Ipak, kada jednom uspete da napravite kompaktan dizajn dnevne sobe, više neće biti problema. Sigurno je da ćete se zaljubiti u svoj udoban i praktičan prostor!
WhatsApp-Image-2023-05-30-at-21.41.41-1