Pretraga kolekcija
Kada je u pitanju izgled novog kupatila ili kuhinje koju renovirate, postoji toliko mnogo interesantnih stilova pločica koje možete izabrati.

Ako vam se dopada više stilova enterijera istovremeno i neodlučni ste koji biste odabrali, imamo dobre vesti! Uz široku ponudu firme Balkania Ceramics, biće vam prilično lako da uparite pločice, a mi ćemo sa vama podeliti neka od najvažnijih pravila koje bi trebalo da poštujete prilikom kombinovanja različitih stilova pločica.

Birajte pločice istog materijala

Jedan od najboljih načina da stvorite predivan, ujednačeni dizajn jeste kombinovanje različitih stilova pločica napravljenih od istog materijala. Ako vam se dopadne jedna vrsta pločica, na primer od belog mermera ili granita, držite se jedne opcije. Mi ćemo vam obezbediti širok asortiman stilova pločica tako da možete da uparite različite oblike i boje pločica, ali tako da zadržite jasnu estetiku.

Kombinujte pločice sa uzorcima sa jednostavnijim pločicama

Ova proverena kombinacija takođe ima svoja pravila, a glavno je da ograničite upotrebu jedne vrste pločica na jednu površinu – bilo pod ili zid. Možete kombinovati moderne heksagonalne podne pločice Inspire Tempo Mix sa Jungle Beige kolekcijom i istaći svetlinu prostora.


Kombinujte oblik, ali ne boju

Za jednostavan miks stilova pločica koji funkcioniše u svakom prostoru, uparite dve pločice iste boje, ali različitih oblika i prepustite linijama fuga da formiraju šablon.

Ograničite svoju paletu boja

Kakva god da je veličina ili namena prostorije, ograničite boje na ukupno dve. Eventualno dodajte neki upečatljiv detalj koji će činiti prostor zanimljivijim. Naša preporuka je kombinacija kolekcija podnih pločica Berna Miel i zidnih Midas Natural.


Kombinujte različitu završnu obradu

Dok korišćenje iste završne obrade može biti prijatno za oko, korišćenje različitih završnih obrada može uneti suptilan kontrast i dodati malo teksture vašem prostoru. Na primer, možete napraviti malu mat ivicu pločica oko zida od sjajnih pločica. Sve dok to ne utiče na funkcionalnost, možete izabrati više završnih obrada za šik i jedinstven izgled.
MIDAS_Amb_02-min-scaled