Pretraga kolekcija
Kada dizajnirate novu kuhinju ili preuređujete postojeću, kolekcije zidnih pločica su veoma važne. Kamen? Mozaik? Evo četiri saveta koji će vam olakšati odabir i pomoći da napravite savršenu kuhinju.

Držite se jednog stila dizajna

Stil uređenja vaše kuhinje, od radnih ploča i ormarića do zidnih pločica treba da bude komplementaran i izbalansiran. Ako ste izabrali tamnu radnu ploču, na primer, vaše zidne pločice treba da budu svetlije boje, kako ravnoteža estetike kuhinje ne bi bila narušena. Ako imate modernu kuhinju, možda biste želeli da izaberete jednostavnu i elegantnu kolekciju zidnih pločica, kako biste zadržali sveden i elegantan izgled. Međutim, ako je vaša kuhinja tradicionalnija, klasične mozaik pločice ili pločice koje imitiraju kamen, poput kolekcije Terra mogu biti sjajna opcija.

Terra kolekcija zidnih pločica


Sa druge strane, ukoliko je celokupni dizajn vaše kuhinje veoma jednostavan, onda bi to mogla biti savršena prilika da se zabavite zidnim pločicama na primer kolekcija Greda ili Versalles Hex,  pločicu jedinstvenog dizajna, sa oblicima, teksturama i šarama.

Kuhinjske mozaik pločice kolekcija Greda

Bezvremene kolekcije zidnih pločica > trendi kolekcije zidnih pločica

Koncentrišite se na odabir kolekcije zidnih pločica koja neće biti samo praktična, već i ona koja vam neće brzo dosaditi. Kada ste u nedoumici, izaberite neutralne šeme boja koje uključuju belu, kremastu i sivu boju na većem obliku pločice da biste stvorili besprekorniji izgled. Donesite neke uzorke zidnih kolekcija kući i držite ih na radnoj površini nekoliko dana pre nego što se odlučite za zidne pločice. Ovo će vam omogućiti da zamislite boje i stil vaše kuhinje i pomoći vam da suzite svoje mogućnosti.

Uvek birajte praktične opcije

Kada je u pitanju izbor pločice za zid iznad radne površine u kuhinji, uvek pribegavajte pločici koja odgovara načinu na koji živite i količini održavanja koju ste spremni da uložite. Ako je vaša kuhinja je prostorija sa “gustim saobraćajem” u kojoj se često prosipa hrana, prska ulje ili prosto stvaraju mrlje, tako da je važno odabrati izdržljive pločice koje se lako čiste. Na primer, kolekcije zidnih pločica sa sjajnom završnom obradom su odličan izbor jer su otporne na ogrebotine i mrlje i što je najvažnije - dugotrajne. Ako vam se sviđa kako prirodni kamen izgleda, imajte na umu da ga treba često čistiti od mrlje ili oštećenja, pa je bolje da ga postavite ukoliko se u kuhinji ne kuva baš svakog dana. U suprotnom, postavite ga u nekoj drugoj prostoriji – kupatilu, ili na zidu u dnevnoj sobi.

Odredite budžete za kolekcije zidnih pločica

Kada uzmete u obzir veličinu kuhinje, premeštanje i menjanje vodovodnih cevi i strujnih kablova, troškovi mogu brzo doći do velikih cifara. Dodatno, pločice koju izaberete takođe može uticati na vaše budžete za renovaciju. Zbog toga, razmislite o pločicama iz našeg outleta, koje su jednako lepe i praktične, poput kolekcija Kalksten i Midtown, koje će se bolje uklopiti u vaš budžet nego neke najnovije kolekcije zidnih pločica.
6.2