Pretraga kolekcija
Feng Shui je drevna kineska veština koja se bavi uređenjem prostora radi postizanja harmonije i pozitivne energije. Prema ovom konceptu, kako je uređen vaš dom može imati dubok uticaj na vaše emocionalno i fizičko blagostanje. Jedan od ključnih elemenata u feng shui filozofiji je upotreba materijala koji donose ravnotežu i harmoniju u prostoru. U tom smislu, keramičke pločice su često izuzetno korisne.

Feng Shui kuhinja

Feng Shui osnove

Ova kineska veština se temelji na pet osnovnih elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Svaki od ovih elemenata nosi sa sobom određene karakteristike i energije, a pravilno balansiranje ovih elemenata u vašem domu se smatra ključem za sreću i harmoniju.

Keramičke pločice se, u kontekstu feng shuija, često koriste za predstavljanje elemenata vode i zemlje, i to iz nekoliko razloga:

  1. Element vode: Voda simbolizuje protok, jasnoću i energiju. Keramičke pločice koje imaju plave, sive ili crne tonove često se koriste da bi se predstavio element vode u feng shui uređenju. Ove pločice mogu se koristiti u kuhinji, kupatilu ili na terasama kako bi se stvorila fluidnost i smirenost.

  2. Element zemlje: Zemlja predstavlja stabilnost i ravnotežu. Keramičke pločice sa toplim smešama boja kao što su smeđa, bež ili zelena često se koriste da bi se naglasio ovaj element. One mogu biti postavljene u dnevnoj sobi ili trpezariji kako bi se stvorila osećaj sigurnosti i povezanosti sa prirodom.


Praktične primene keramičkih pločica u Feng Shui-u

Keramičke pločice ne služe samo za stvaranje određenih boja i elemenata u prostoru, već i za praktične primene koje podržavaju principe ove kineske veštine:

  1. Lakše održavanje i čišćenje: Keramičke pločice su izdržljive, vodootporne i lako se čiste. Ovo je važno za održavanje higijene i čistoće u vašem domu, što je ključno za pozitivnu energiju prema feng shui-u.

  2. Refleksija svetlosti: Sjajne površine keramičkih pločica reflektuju svetlost, čime se povećava prisustvo elementa svetlosti u prostoru, što je takođe važno za dobar feng shui.

  3. Razdvajanje prostora: Pločice se mogu koristiti za razdvajanje različitih zona u vašem domu, stvarajući jasne granice i ravnotežu između različitih elemenata i funkcija.

  4. Kombinacija s drugim materijalima: Keramičke pločice se lako kombinuju sa drugim materijalima kao što su drvo, metal ili staklo kako bi se postigao potpun feng shui balans u enterijeru.


Zaključak

Keramičke pločice su višenamenski materijal koji se savršeno uklapa u feng shui filozofiju. Korišćenje ovih pločica može doprineti stvaranju ravnoteže i harmonije u vašem domu, poboljšati energiju i doprineti vašem celokupnom blagostanju. Kada uređujete svoj dom, razmislite o kineskim principima feng shui-a i razmotrite upotrebu keramičkih pločica kako biste stvorili prostor u kojem ćete se osećati srećno i ispunjeno.

Našu celokupnu ponudu pločica koje će vam pomoći u pogledu uređenja stana u skladu sa principima feng shiuja pogledajte na našem veb-sajtu, gde možete pronaći detaljne informacije o našim proizvodima. Ne zaboravite da nas pratite i na našoj Instagram stranici kako biste bili u toku sa najnovijim trendovima i inspiracijom za uređenje vašeg doma.
WhatsApp-Image-2023-12-05-at-20.58.31