Pretraga kolekcija
Kada su u pitanju keramičke pločice i trendovi u svetu, arhitekte i vodeći proizvođači su saglasni da nas u predstojećoj godini očekuju mnoge novine. Međutim, neki od trendova koji su obeležili prethodni period, definitivno će se preliti i u 2023. godinu.

METRO PLOČICE 

Takozvane „subway“ odnosno „metro“ keramičke pločice koje se još od ranih 1900-ih godina nalaze na zidovima londonske podzemne železnice i metroa u Njujorku, jedan su od vodećih trendova za 2023. godinu. Ove podne i zidne pločice su pravougaonog oblika, oštrih ili oborenih ivica. Metro keramičke pločice su svoju popularnost zaslužile zahvaljujući svojoj raznovrsnosti, efektnosti i jednostavnosti čišćenja.  

Uz našu Metro ili Atelier kolekciju prvoklasnih španskih pločica, možete stvoriti svežu, jedinstvenu estetiku i učiniti da vaš prostor izgleda viši i prostraniji. 

Atelier pločice Atelier

GEOMETRIJSKE PLOČICE 

Još jedan trend koji će se definitivno preliti u 2023. godinu su geometrijske pločice. Iako smo ih do sada viđali najviše na podovima kupatila ili kuhinje, ove godine će se geometrijski oblici poput heksagona naći na zidovima različitih prostorija.  

Kod nas u ponudi možete pronaći živopisne kolekcije podnih i zidnih pločica, poput Hive ili Versalles. One mogu biti postavljene kako u kupatilu i kuhinji, tako i u dnevnoj sobi ili čak na terasi. Za ljubitelje neutralnijih nijansi, pripremili smo kolekciju pločica Inspire, koja će pružiti drugačiju vizuelnu dimenziju svakom prostoru.  

Inspire plocice Inspire White

PLOČICE DIZAJNIRANE U ŠABLONIMA  

Renoviranje kupatila ili kuhinje u vašem domu može biti prilika da stvorite nešto drugačiji, dinamičan i upečatljiv prostor. Uz pomoć keramičkih pločica dizajniranih u šablonima („patterned“) keramičke pločice, možete uneti duh Mediterana u svoj dom, što je jedan od glavnih razloga velike popularnosti ovih pločica. Stručnjaci su saglasni da će se takav trend definitivno nastaviti i u budućnosti.  

Naše kolekcije španskih gres podnih i zidnih pločica - Mijas Ivory, Alhambra Grey, Ronda Black i Star Black, inspirisane su stilovima Maroka. Veoma pristupačnih cena, posebno će svideti odvažnim ljubiteljima jedinstvenih enterijera.

Mijas Ivory plocice Mijas Ivory

PLOČICE IMITACIJA DRVETA 

Granitne pločice sa izgledom drveta su novi trend koji je definitivno privukao pažnju i kupaca i dizajnera enterijera. Ove keramičke pločice nude nekoliko prednosti – daleko su jeftinije od drvenih podova, izdržljivije su i otporne, ali i veoma jednostavne za održavanje.  

Naravno, pored ovih praktičnih benefita, estetika je njihova glavna prednost – naša kolekcija keramičkih pločica Illinois, daće posebnu notu topline svakom prostoru, bilo da je u pitanju kuhinja, kupatilo ili čak stepenište u vašem domu.  

Illinois plocice Illinois Caoba

ZEMLJANI TONOVI  

Kada je u pitanju izbor palete boja u dizajnu enterijera, stručnjaci su saglasni da su i ove godine zemljane boje u vrhu popularnosti među stilovima u svetu keramike, pre svega jer su neverovatno pogodne za širok spektar upotreba i okruženja.  

Sa druge strane, keramičke pločice zemljanih boja lako mogu da unesu osećaj smirenosti i da nas povežu sa prirodom, te su najbolji izbor pri dizajniranju neutralnih prostora, koji mogu biti i tradicionalni i moderni.  

Bilo sa hladnim ili toplim tonovima, naša kolekcija keramičkih pločica Terra stvoriće harmoniju u svakom prostoru.

Terra plocice Terra
ATELIER-1
3.3
4.1
5
6.1