Pretraga kolekcija
Keramičke pločice - pravi izbor za opremanje vašeg životnog i poslovnog prostora. Savremena tehnologija proizvodnje keramičkih pločica omogućila je savremeni dizajn istih. Bilo da su u pitanju boje i nijanse, ili inovacije u imitiranju teksture na primer tekstila, kamena, drveta moćne mašine novije generacije u stanju su da ispune sve vaše i najsmelije zahteve. Pošto je u pitanju kompjuterska tehnologija, moguće je „slikati“ uz pomoć keramičkih pločica. Omiljeni motivi, slike pejzaža, mrtve prirode, a zašto da ne? Sve je to postalo izvedivo i pristupačno kako kvalitetom tako i cenama.

Podela keramike

Osnovna podela keramičkih pločica je prema mestu gde se postavljaju odnosno zidne i podne. Druga podela bila bi prema postavljanju u određenoj prostoriji, znači kupatilske, kuhinjske, one namenjene da se postave u dnevnom boravku, stepenicama, prilazima kući ili terasama i naravno one koje služe opremanju javnih objekata kao što su kafići, restorani, prodavnice isl. Osnovne informacije možete pročitati i ovde.

Podne keramičke pločice

S obzirom da se postavljaju na pod takve pločice moraju biti otporne na veliki pritisak i naravno na habanje. Ne smeju upijati vodu, zadržavati u sebi ulja, masti i prljavštinu. Podne keramičke pločice takođe moraju biti otporne na štetan uticaj kiselina i hemijskih sredstava za čišćenje, i naročito, na uticaj velikih temperaturnih razlika ako se radi o pločicama koje se postavljaju napolju. Moraju biti otporne kako na visoke tako i na niske temperature i ne smeju pucati usled velikih temperaturnih skokova. Izrađuju se da imaju efekat protiv klizanja i takve pločice imaju izražen površinski sloj struktuiran i rapav. Jednom postavljene, podne keramičke pločice ne zahtevaju dodatnu periodičnu polituru, bojenje ili neku drugu vrstu tretiranja. Podne keramičke pločice - pravi izbor za vaše podove.

Zidne keramičke pločice

Zidne pločice su većinom formatirane u rasponu od pločica namenjenih postavljanju mozaika do formata 100cm x 200cm. Standardne dimenzije keramičkih pločica su 10cmx10cm pa do 25cmx40cm. Sve ove keramičke pločice standardnih dimenzija ne seku se laserski što podrazumeva da su im ivice zaobljene i da je neophodno postaviti razmak ili fugu između svake pločice od 2-5mm. Specijalno sečene keramičke pločice većih dimenzija seku se laserski i njihove dimezije su od 30cm x60cm, nešto većih 45cm x 90cm. Postoje na tržištu i one veće čije su dimenzije 100cm x 200cm. Sve keramičke pločice, bez obzira na dimenziju moraju imati vijugavu ili rapavu poleđinu da bi čvršće prionula na podlogu na koju se postavljaju, uglavnom malterisanu.

Keramika - pravi izbor za pod dnevnog boravka

Predrasuda je sa kojom se treba suočiti da keramičke pločice nisu prikladne na podu dnevnog boravka. Zašto da ne? Keramičke pločice - pravi izbor i za pod dnevnog boravka. Mogu da se uklope bojom i dizajnom u svaki enterijer. Možete odabrati kvalitetne pločice koje nisu klizave. Ili toplotno podržive, znači neće vam se noge smrzavati sve i da najviše volite da po kući hodate bosi. Keramičke podne pločice imaju divnu prednost nad brodskim podovima, parketima i laminatima. Najbolje podržavaju podno grejanje, sve zastupljenije u našim domovima. Bilo da volite tepihe ili ne, ove podove je najlakše čistiti a to je kvalitet koji visoko ceni svaka domaćica. Ove pločice su najčešće većih dimenzija i seku se laserski. To znači da su precizno sečene i lako se uklapaju i slažu, i ne ostaje prostora između pločica koji trebe popunjavati što dodatno pojačava dobar estetski momenat.

Keramičke pločice - pravi izbor za vašu kuhinju

Kuhinja je u većini porodica centralno čvorište ukućana. Vaša porodica zaslužuje da se u kuhinji oseća odlično. I to se ne odnosi samo na onog člana koji je zadužen za spremanje hrane. Kvalitetne, ukusno postavljene pločice i prostorno doprinose kuhinjskoj atmosferi. Na našem tržištu možete pronaći obilje prelepo dizajniranih keramičkih pločica, u bojama i nijansama koje će biti podloga vašim svakodnevnim kuhinjskim aktivnostima. Svojim osobinama omogućuju lako sečenje i oblikovanje i jednostavnu i laku ugradnju odnosno postavljanje. Sjajne su i njihova glazura se lako i jednostavno čisti pa su veoma praktične za svakodnevno održavanje.

Keramičke pločice - pravi izbor za kupatilo

Keramičke pločice - pravi izbor za kupatilo, neizbežni su deo kupatilskog enterijera, kako podne tako i zidne. To je polje gde naša mašta zaista može da dođe do izražaja. Ogroman je izbor obe namenske vrste keramičkih pločica koje se daju oblikovati i uklapati upravo po našem ukusu. Dalje, najvažnije što tražimo od kupatilskih keramičkih pločica je mogućnost besprekornog održavanja. Naša kupatila u današnje vreme mogu izgledati kao sa stranica kataloga. Takođe, vodootporne pločice kao što im i samo ime kaže ne propuštaju i ne zadržavaju vodu i vlagu i time je mogućnost stvaranja neprijatnih mirisa i pojava plesni i gljivica eliminisana. Kvalitetna glazura sprečava zadržavanje masnoće, prljavštine, kamenca pa time i razvoj bakterija. Odlično podnose savremena sredstva za čišćenje. Higijena ipak mora biti na prvom mestu. Kombinovana sa estetikom, e to je dobitna kombinacija.
Keramicke-plocice-pravi-izbor-1
Keramicke-plocice-pravi-izbor-2
Keramicke-plocice-pravi-izbor-3