Pretraga kolekcija
Za vreme toplih, letnjih dana, sunce ume da bude veoma jako i može da prouzrokuje značajnu štetu spoljnom nameštaju i dekoru. Stoga, trebalo bi da znate na koje sve načine sunčeva svetlost može oštetiti i spoljašnje pločice, a mi vam dajemo i nekoliko saveta saveta kako da ih zaštitite.

Spoljašnje pločice - kolekcija Bled Almond

Kako sunčeva svetlost može oštetiti spoljašnje pločice?

Bleđenje: Sunčeva svetlost može prouzrokovati da spoljašnje pločice izblede tokom vremena, posebno ako su napravljene od prirodnih materijala poput kamena ili keramike. Ovo takođe može prouzrokovati da izgube boju i šaru, što utiče na njihov izgled i ceo estetski dojam, pa ćete poželeti da ih zamenite.

Pucanje: Sunčeva svetlost može čak izazvati pucanje spoljašnjih pločica, ukoliko se ne održavaju na pravi način. Obično je to uzrokovano širenjem i skupljanjem pločica dok se zagrevaju i hlade, ili kretanjem tla ispod njih.

Iskrivljenje: Takođe, zbog izloženosti sunčevoj svetlosti, može doći do toga da se spoljašnje pločice čak i iskrive na ekstremnoj toploti.

Beljenje: UV zraci na sunčevoj svetlosti mogu razbiti pigmente u pločicama i uzrokovati da ona vremenom izgubi boju. Izbeljivanje predstavlja poseban problem sa pločicama svetlije boje kao što su imitacije mermera ili svetlog kamena.

Pigmentacija: Pigmentacija je bela, praškasta supstanca koja se formira na površini pločica. To je nagomilavanje soli i minerala, koje sunčeva toplota izvlači na površinu.

Vrste zaštite spoljašnjih pločica

Da biste zaštitili svoje spoljašnje pločice, možete preduzeti sledeće mere:

Nanesite zaptivač: Nanesite visokokvalitetni zaptivač ili zaštitni premaz na površinu vaših spoljašnjih pločica. Zaptivač stvara barijeru koja sprečava da UV zraci direktno utiču na pločice. Takođe pruža dodatni sloj zaštite od bledenja i pucanja.

Instalirajte roletne: Razmislite o dodavanju trajnijih zaštita od sunca, kao što su roletne za terase i slično, jer će pružiti stalnu hladovinu i mogu značajno smanjiti količinu sunčeve svetlosti koja dopire do pločica.

Obezbedite odgovarajuću drenažu: Uverite se da vaše spoljašnje pločice imaju odgovarajuću drenažu kako biste sprečili da se voda nakuplja na površini. Stajaća voda može pojačati efekte sunčeve svetlosti i dovesti do promene boje, izbeljivanja i drugih oštećenja.
BLED-ALMOND-SALON-TERRAZA-scaled