Pretraga kolekcija
U prethodnom blogu smo pominjali kako život u velikom gradu ima svoje nedostatke, koji, pored male dnevne sobe, podrazumevaju i malo kupatilo, koje najčešće dolazi bez prozora. S obzirom da stan u gradu znači visoku cenu kvadrata, neretko moramo da pravimo kompromise i to na uštrb manjih prostorija poput kupatila.

Većina gradskih kupatila nema prirodnu ventilaciju, odnosno prozore, pa kupatilo nekada izgleda kao zatvorena betonska kutija. Međutim, postoje rešenja kako da, uz pomoć pametno osmišljenih enterijera i osvetljenja, možemo transformisati mračna kupatila u dobro osvetljen prostor.

Bele pločice su odlično rešenje za malo kupatilo

Poznato je da bela boja osvetljava prostor i vizuelno ga povećava. Bela keramičke pločice, poput naše kolekcije Calacatta takođe mogu dati dozu elegancije vašem prostoru. S obzirom da reflektuju svetlost, bela keramika čini da vaše kupatilo izgleda prostranije. Sa druge strane, ukoliko niste ljubitelji belih pločica, možete dodati bele detalje koji će definitivno osvežiti kupatilo.

Belo kupatilo - Calacatta kolekcija

Dodajte ogledala vašem kupatilu

Ogledala postavljena na nestandardnim mestima takođe doprinose prostranosti vašeg kupatila. U slučaju da je u vašem stanu malo kupatilo, možete postaviti ogledala na poleđini ulaznih vrata ili ih staviti na vratanca kupatilskih ormarića. Izaberite ogledala koja se dobro slažu sa pločicama u vašem kupatilu i podignite dizajn zidova vašeg kupatila na viši nivo.

Veliko ogledalo u malom kupatilu

Vertikalno osvetljenje za malo kupatilo

Elegantna rasveta postavljena ispred ogledala u kupatilu stvara drugačiju atmosferu i obezbeđuje vam idealan prostor za šminkanje ili brijanje. Izaberite diskretniju rasvetu instaliranu na više mesta umesto centralne rasvete. Neka bude jednostavno i elegantno.

Nekonvencionalna rešenja za mala kupatila

Razmislite o dodavanju elemenata u svoje kupatilo zbog kojih se osećate kao da postoji prozor. Jedno od nekonvencionalnih rešenja mogu biti i venecijaneri postavljeni na prazan zid, koje ćete uvek držati zatvorene, mogu dati iluziju da prozor postoji.

Ovo su neki od mnogih načina na koje možete poboljšati izgled kupatila bez prirodnog osvetljenja i ventilacije. Ove pametne ideje za kupatilo mogu napraviti veliku razliku - isprobajte ih!
WhatsApp-Image-2023-06-07-at-22.54.20-1