Pretraga kolekcija
S obzirom da se današnji način života sve češće odvija u malim stanovima i zgradama, kao i da kuće sa velikim dvorištima postaju sve nedostupnije, terase i balkoni su jedini delovi stana koji služe za opuštanje na svežem vazduhu. Zbog toga, treba joj posvetiti posebnu pažnju kada je uređenje doma u pitanju, a nema boljeg perioda za tu aktivnost od - ranog proleća!

Zbog toga, prvi dan najlepšeg godišnjeg doba obeležavamo sa nekoliko ideja, ali i pravila za uređenje terase koja je u isto vreme i komforna i funkcionalna.

Odabir odgovarajućih pločica

Prva stvar kada govorimo o uređenju terase jeste ugradnja pločica, kao najzahvalnija opcija koja ispunjava i estetske i praktične kriterijume.

Spoljne pločice za terasu ili balkon bi trebalo da karakterišu materijali izuzetnih karakteristika i dugotrajnosti. One mogu biti ravne ili reljefne, mermerne, imitacija drveta ili kamena. S obzirom da je terasa izložena najrazličitijim vremenskim uslovima, važno je da pločice koje odaberete budu otporne na letnje sunce, celodnevne kiše ili sneg. Obratite pažnju da pločice budu označene kao “anti-slip”, odnosno protivklizne, a istovremeno i otporne na mrlje. Izaberite keramičke pločice koje se lako peru i održavaju bez rizika od bilo kakvih ogrebotina.

U svakom slučaju, za koju god opciju da se odlučite, sigurno je možete pronaći u maloprodajama sa kojima Balkania Ceramics sarađuje.

Bled pločice za terase

Maksimizujte prostor

Čak i u slučaju da je površina vaše terase ili balkona svega nekoliko kvadrata, postoje pravila kako na najbolji način iskoristite svaki njen kutak. Prilikom uređenja terase odaberite minimalistički stil i manji baštenski nameštaj. Takođe, opremite prostor za sedenje na funkiconalan način, tako da ga možete istovremeno iskoristiti i za odlaganje. Naravno, ne zaboravite dekoracije u vidu diskretne rasvete.

Zelenilo kao najlepši dekor terase

Ukoliko ste ljubitelj prirode i želeli biste da se svakog dana sklonite od gradskog asfalta i opustite u svojoj prvatnoj oazi, potrudite se da svaki kutak svog balkona ili terase ukrasite biljkama. Žardinjere na ogradi i saksije pored prostora za sedenje će oplemeniti prostor, ali nemojte zaboraviti da ukrasite i zidove puzavicama ili visećim saksijama.
WhatsApp-Image-2023-03-21-at-9.24.52-PM