Pretraga kolekcija
Dizajn open space kuhinje je novi način da se kuhinja zadrži u srcu kuće, ali i da članovi porodice koji vole kuvanje ne budu isključeni iz svakodnevnih dešavanja i razgovora. Hajde da detaljnije razložimo ovu temu i probamo da zaključimo da li open space kuhinja odgovara vašem životnom stilu ili ne.

Aruma Nacar kolekcija pločica Primer otvorene kuhinje sa trpezarijom

Razlika između odvojene i open space kuhinje

Tradicionalna, odvojena kuhinja jeste ograničen prostor sa četiri zida i vratima koja pružaju privatnost ukućanima unutar i izvan nje.

Otvorena, modularna kuhinja je pretežno neformalni prostor u kojem se mogu odvijati razgovori i različita dešavanja tokom pripreme hrane, a prostor je spojen sa trpezarijom ili dnevnom sobom.

Prednosti?

Otvorena kuhinja vam omogućava da zabavljate goste i komunicirate sa porodicom dok uživate u kuvanju. To čini vaš dom prostranijim jer nema zidova, a ceo prostor je otvoren i prozračan. Područje izgleda svetlo i dobro je provetreno, sa dovoljno svetla koje ulazi iz prozora susedne sobe. To je takođe savršena prilika da svojim gostima pokažete svoje divne kuhinjske podne pločice i kuhinjske zidne pločice!

Nedostaci?

Naš tradicionalni način kuvanja uključuje gotovo obavezno luk i začine, čiji se miris lako proširi u susedne prostorije. Pored mirisa, toplota od kuvanja se lako raširi, što može biti problematično u toku vrelih letnjih meseci, kada ni klima uređaj nije efikasan.

Takođe, sudovi koji ostanu nakon višesatnog spremanja obroka se jasno vidi u open space kuhinji, pa je čišćenje nakon svakog kuvanja gotovo obavezno.

Ono što ovakva kuhinja iziskuje jeste ostava ili bar ormarić koji će poslužiti kao špajz, gde ćete moći da skladištite namirnice i aparate neophodne za spremanje hrane.

Da li je open space kuhinja pravi izbor za vas?

Ideja o open space kuhinji može biti primamljiva, a ovo su neke od mnogih stvari koje treba da imate na umu pre dizajniranja otvorenog kuhinjskog prostora u svom domu.

I da ne zaboravimo - ako planirate ovakvu kuhinju, uložite u dobru keramiku!

Želimo vam ugodno kuvanje!

Open space kuhinja - Maraki kolekcija
WhatsApp-Image-2023-05-24-at-21.31.35